Helppo hedelmäjäätelö

1 prk Flora vanilla (vispautuvaa vanilliinikastiketta)
2 banaania
2 appelsiinia

1.   Kaada Flora vanilla kulhoon.
2.   Huom! Tarkista, että kulho kestää pakastamisen.
3.   Lisää banaanit.
4.   Pese appelsiinit lämpimällä vedellä.
5.   Purista niistä mehu ja lisää se kulhoon.
6.   Vatkaa seosta sauvasekoittajalla jonkin aikaa, kunnes siitä tulee tasaista ja kuohkeaa.
7.   Jos kaipaat makuun pirteyttä, lisää hiukan sitruunamehua.
8.   Laita kulho pakastimeen muutamaksi tunniksi.
9.   Sekoita pari kertaa jäätymisen aikana.


Kaakaovanukasjäädyke

120 g kaakaovanukasta (1purkki)
2 keltuaista
0,5 dl sokeria
0,5 dl kaakaolikööriä
3 dl kermaa

1.   Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.
2.   Sekoita kaakaovanukas ja likööri ja lisää keltuaisvaahto.
3.   Vaahdota kerma kevyesti ja sekoita kaakaoseoksen kanssa.
4.   Vuoraa jäädykevuoka kelmulla ja täytä massalla, anna jäätyä yön yli pakastimessa.
5.   Kumoa vuoasta pois ja anna lämmetä hetki ennen tarjoilua.

Kirsikka-kookosjäätelö

1 l vaniljajäätelöä
1/2 l kirsikoita paloiteltuna
muutama mansikka
1 dl kookoshiutaleita

(Lisäksi: kinuskikastiketta)

1.   Pehmennä jäätelö puolisulaksi.
2.   Sekoita siihen nopeasti silputut kirsikat, joista olet poistanut kivet, ja mansikat sekä kookoshiutaleet.
3.   Kastele sileäreunainen leipä- tai kakkuvuoka kylmään veteen ja vuoraa kelmulla.
4.   Kaada seos siihen kohmeisena.
5.   Tasoita pinta, peitä foliolla.
6.   Pakasta jäätelö uudelleen 1-2 tunniksi.
7.   Kumoa jäätelö, poista kelmu.
8.   Tarjoa täysin uutena versiona kastikkeen kanssa tai ilman sitä.


Lakkajäädyke

4 dl kermaa
2 munaa
1 ½ dl pölysokeria
3 - 4 dl lakkoja
n. 1 dl sokeria

1.   Poista lakoista siemenet survomalla marjat siivilän läpi.
2.   Lisää lakkasurvokseen sokeria ja tarkista makeus.
3.   Erottele keltuaiset ja valkuaiset.
4.   Vatkaa keltuaiset pölysokerin kanssa vaahdoksi.
5.   Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, samoin kerma.
6.    Lisää marjasurvos keltuaisvaahtoon ja sekoita se kermavaahtoon.
7.   Lisää lopuksi valkuaisvaahto.
8.   Kaada seos jäädyke- tai kakkuvuokaan tai pieniin annosvuokiin ja pane pakastimeen.
9.   Anna jäätyä ainakin 5 tuntia.
10.   Kumoa tarjoiluvadille.
11.   Jäädyke irtoaa vuoasta, kun kastat sen hetkeksi kuumaan veteen.
12.   Koristele tuoreilla marjoilla.

Ihania herkuttelu hetkiä kaikille!

scan2.JPG